Stemmenexpert

Ik heb in dorpen gewoond aan de ene kant van het land en in steden aan de andere kant van het land. Alle geluiden en stemmen hebben hun eigen verhaal. Ik ben gefascineerd door de verschillen in klank gedrag en omgeving, in zo’n klein gebied.

Iedere dag ontmoet ik wel iemand. Ze vertellen me verhalen. Als ik ze dagen later tegenkom zal ik ze niet meer herkennen, in gezicht of naam. Maar als ze me groeten hoor ik de stem en herinner ik de verhalen .

Een stem kan je in een wereld brengen die je zelf nog nooit had bedacht, of een plaats verwoorden waar je misschien helemaal niet wilt zijn of een situatie omschrijven die je misschien wel een keer wil meemaken of een gebeurtenis creëren waar je in wilt wonen.

Voor mij is schrijven praten. Ik zeg niet veel . Ik schrijf.

Laten we anders zijn, normaal maken.

Ongeveer een op de tien mensen hoort wel eens een stem die anderen niet horen. Ik hoor al twintig jaar stemmen. Het hoort bij mijn leven. Het is misschien anders maar laten we anders normaal maken. Dit is een deel van mijn werk op de Stemmenpoli.

‘Vriend, Hoe vaak heb ik je al niet gezegd dat ik mij geheel wil inzetten voor de psychiatrisch gestoorde mens.’ (beginzin van Keefman Jan Arends.) Met veel lotgenoten houden we Anoiksis in beweging; de vereniging voor mensen met een psychose gevoeligheid.

Radio laat je beelden vormen. Audio kunst laat mij iedere keer weer in een andere wereld lopen. Door te vertellen kun je reizen op je stoel. Door te reizen in de wereld en neem je de verhalen mee en ontstaat er weer een nieuw verhaal.