De Parkstraat

Zal ik de Schoolstraat of de Parkstraat nemen. Ik moet heel snel beslissen omdat ik links of rechts moet. De Singel is vrij en er zitten allemaal auto’s achter mij. Hij zegt altijd dat links de beste keuze is. Toch kies ik voor de Parkstraat daar rij je wel van deze kant tegen het verkeer in maar ik denk dat ik er dan eerder ben.
Een glazenwasser staat op een lange ladder hij kleurt met zijn water de stoep donker. Ik rij over zijn waterslang heen dan merk ik dat de voorband van mijn fiets wat zacht is.
Er komt een auto de straat in en een geparkeerde auto start zijn motor. Aan twee kanten van de straat wordt geparkeerd, wat de straat smal maakt. Ik ga langzamer rijden en moet wat bijtrappen als ik over een verkeersdrempel ga. De geparkeerde auto staat nu half op de weg en draait dwars over de straat. Hij gaat weer wat naar achter en komt langzaam in de goede richting te staan. De aankomende auto moet wachten. De fiets gaat te langzaam zodat ik mijn voet op de grond moet zetten en even glijdt deze over de gevallen natte bladeren.
De auto gaat vlak langs mij heen en de auto daar achter is groter. Ik draai mijn fiets snel tussen twee geparkeerde auto’s. Als hij voorbij rijdt zie ik in de spiegeling van de ruit de ramenwasser die ongemerkt een paar huizen verder aan het werk is.

twitter
Dit bericht is geplaatst in Minimale fragmenten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *