Navigatie

De straten zijn ook na kerst nog versierd met lichtjes en cadeaus die doen vermoeden dat er een mooi geschenk in zit. Goud en rood gekleurd.

Zouden ze op 6 januari weg worden gehaald. Dan is het kaal en gaan we de winter in, met takken van bomen zonder bladeren die grimmig de grijze lucht een contour geven. De dagen zullen langer worden. Ook al zal ik het door de grauwe lucht niet merken. Donkere koude luchten laten de dagen traag voorbij gaan.

Bij mij hangt een ster met een lamp daarin, het hele jaar voor het raam. Omdat de lamp een stekker in het stopcontact heeft en geen aan/uit knopje vergeet ik het vaak uit te doen. Hij zegt wel eens laten we hem weghalen. Maar de ster is mijn navigatie. De lamp om de donkere kerst op te lichten. Het licht om in het donker de waterkraan te vinden en als het licht beweegt over de muur te weten dat het stormt. Het licht als teken voor een beginnende lente. En gewoon te weten waar het noorden is.

Op een feestje was een vrouw die haar kerstboom liet staan tot alle naalden er uit waren gevallen. Ik sprak haar na kerst en de boom zag nog groen met onder de boom niet meer dan een bergje naalden. Zou het vervreemdend zijn om de boom in de lente nog te hebben staan. Misschien komen de knopjes uit. En gaan de dennenappels groeien

Er staat nog een schaaltje pepernoten bij ons op tafel, het is januari. Ze zijn al wat zacht en slof. In de kast de rest van het zakje met het logo van de bakker. Zullen ze Pasen halen. Zijn het dan de halve eieren uit het liedje.

Ik sta in Baarn, op zoek waar ik naartoe moet. Mijn mobiel geeft wel de goede tijd en datum maar zegt dat ik in Zandvoort ben. Ik verdwaal graag maar ook ik moet ergens heen. Waar is de navigatie


 

 

twitter
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Rok the system. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Navigatie

  1. Nine schreef:

    Dank weer voor je mooie tekst!
    En de dagen worden weer langer.

    liefs,

    Nine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *